Hvorfor dekantering?
Skab den ultimative oplevelse med Riedels karafler
Når den bedste vinoplevelse skal skabes, er der er to helt centrale grunde til, at det er vigtigt at dekantere vinen:
Når den bedste vinoplevelse skal skabes, er der er to helt centrale grunde til, at det er vigtigt at dekantere vinen:
- Dekantér en ældre vin for at sortere bundfaldet fra
- Dekantér en yngre vin for at ilte vinen, udfolde kompleksiteten og frembringe vinens aromaer og smagsnuancer
For at nyde yngre vine (op til 10 år for både rød og hvid) fuldt ud bør du overveje at åbne dem 8 - 12 timer før brug til iltning eller dekantér vinen, da dette forkorter ilteprocessen.
Decantering af vinen reducerer mængden af kuldioxid og "modner" vinen, så vinens bouquet udvikler sig hurtigere og bliver tydeligere. På ganen udtrykker dekanteret vin højere niveauer af frugt i røde vine og har tendens til at integrere og glatte tanniner mere ud.
Når du dekanterer unge vine, skal du hælde flasken lige ind i karaflen og lade den ramme karaflens største rum, hvilket giver den maksimale iltning. Når du dekanterer sedimentet (bundfaldet) fra en ældre vin, skal du langsomt hælde vinen i karaflen uden at tillade noget bundfald at forlade flasken.
Decantering af vinen reducerer mængden af kuldioxid og "modner" vinen, så vinens bouquet udvikler sig hurtigere og bliver tydeligere. På ganen udtrykker dekanteret vin højere niveauer af frugt i røde vine og har tendens til at integrere og glatte tanniner mere ud.
Når du dekanterer unge vine, skal du hælde flasken lige ind i karaflen og lade den ramme karaflens største rum, hvilket giver den maksimale iltning. Når du dekanterer sedimentet (bundfaldet) fra en ældre vin, skal du langsomt hælde vinen i karaflen uden at tillade noget bundfald at forlade flasken.
Vi anbefaler derfor, at du dekanterer alle vine - yngre som ældre - således at du opnår den bedste vinsmag og den bedste vinoplevelse.